2014. július 28., hétfő

Csirkés-currys rizottó



Már napok óta kívántuk a rizset, így a hétvégén elkészült ez a könnyű ebéd, de akár vacsorára is kitűnő lehetne. Nagyon finom és fél óra kész is van. Ha valaki nem szereti benne a mazsolát, el is hagyható, nélküle is biztos finom lesz. :)

Hozzávalók:

- 1 csirkemell filé
- 2 szál újhagyma
- 2 dl rizottó rizs
- kb. 8 dl húsleves alaplé
- só, bors, curry
- 1 marék mazsola
- 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd felkockázzuk. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.

A serpenyőbe öntünk 2 evőkanál olajat majd a karikákra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizset és kavargatva kissé megpirítjuk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a felforrósított alaplevet. Meregetőkanalanként adagoljuk az alaplevet, mindig megvárva hogy a rizs teljesen felszívja azt, sűrű kevergetés mellett.
Mielőtt az utolsó adag alaplevet adnánk a rizshez, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a csirkemell kockákat és a mazsolát, majd készre főzzük.

Fedő alatt 5 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk.


Forrás innen.

1 megjegyzés: