2013. július 1., hétfő

Karalábé krémleves



Az idén nagyon rá vagyok kattanva a karalábéra, volt párszor már leves, főzelék és töltve is elvolt készítve. Eddig nem is készítettem karalábéból krémlevest, pedig kevés hozzávalóból, nagyon gyorsan elkészíthető  ez a finom leves.

Hozzávalók:

- 1 vöröshagyma
- 2 zsenge karalábé + néhány karalábé levél
- 1 közepes sárgarépa
- 1 krumpli
- 1 ek olivaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 l húsalaplé
- 2 dl föző tejszín
- só, bors

Elkészítés:

A karalábékat, krumplit és sárgarépát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymát héjától megfosztjuk és felaprítjuk.

Egy lábasba az olajat és vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és megdinszteljük benne.

A zöldségkockákat a hagymához adjuk és néhányszor átkeverve, együtt pároljuk. Ezután felöntjük a húslevessel, sóval és borssal ízesítjük, majd födő alatt puhára főzzük.

Levesszük a tűzről és a levest botmixerrel pépesítjük.

A levesből pár kanállal merünk a tejszínhez a hőkiegyenlítés miatt, majd visszacsurgatjuk a levesbe, és összemelegítjük.
Megkóstoljuk és ha szükséges még ízesítjük sóval, borssal.

Tálaláskor díszítsük a karalábé zsenge, középen elhelyezkedő leveleivel, akár apróra vágott petrezselyemzölddel.

Mi túrós grissinivel fogyasztottuk, de lehet akár pirított, fűszerezett kenyérkockákkal is.
Nagyon finom leves, nekünk nagyon ízlett. :)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett,koszonom az otletet,holnapra megvan az ebed!!

    VálaszTörlés
  2. Karalábéból még nem főztem krémlevest, pedig biztosan nagyon finom, főleg így, grissinivel! :)

    VálaszTörlés