2011. július 18., hétfő

Étcsokis-mézes fagyi szelet


Ilyen nagy melegben semmi sem esik jobban, mint egy nagyon finom fagyi :).
Pár hete Flóránál láttam ezt a fagyi receptet, de csak most  hétvégén tudtam elkészíteni....nagyon finom lett!



Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 18 dkg étcsokoládé
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 ek méz


Elkészítés:

A tejet a tördelt csokival egy lábasba tesszük, és közepes lángon addig kavargatjuk amíg a csoki teljesen elolvad, majd levesszük a tűzről.

A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgákat 1 ek cukorral jó habosra verjük, majd a meleg csokis tejből 3-4 evőkanállal hozzácsorgatunk,elkavarjuk majd visszacsorgatjuk a csokistejbe. A masszát alacsony hőmérsékleten besűrűsítjük, majd ha annyira kihűlt, lefödjük és betesszük a hűtőbe kb. 30 percre vagy a mélyhütőbe 10 percre.

Amíg hűl a massza, a tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk a megmaradt cukrot és jó kemény habbá verjük.

Ekkora a massza már jól lehült, hozzákavarjuk a mézet, majd óvatosan a kemény tojásfehárje habot.

A fagyi masszát egy fagyasztható edénybe töltjük, 4 órára mélyhűtóbe tesszük, miközben félóránként négyszer átkeverjük.



7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, guszta! Teljesen olyan mintha egy tortaszelet lenne!

    VálaszTörlés
  2. Ó, de guszta! Finom is lehet.. :)

    VálaszTörlés
  3. Tök jó lett! Jól mutat ebben a formában! :)

    VálaszTörlés
  4. @Rozsika, köszönöm szépen a díjat! :)

    VálaszTörlés
  5. Ez egy nagyon finom fagyi, jól néz ki:):)Kértem volna, ha előbb találok rád!!!!!!

    VálaszTörlés